به گزارش تحریریه، رسانه ها و شبکه های اجتماعی در آمریکا تصاویری را از قفسه های خالی فروشگاه ها منتشر می کنند و از کمبود تقریبا همه کالاهای ضروری مردم خبر می دهند. خبرگزاری «بلومبرگ» می نویسد قفسه ها کاملا خالی شده است و خواروبار فروشی ها حتی ماکارونی و غذای حیوانات نیز ندارند. رئیس شرکت آلبرتسونز، یکی از بزرگترین سوپرمارکت های زنجیره ای آمریکا هم از احتمال تداوم چند هفته ای این امر خبر داده است. بسیاری مدعی هستند که شیوع اومیکرون دلیل این امر است.
با اینحال روزنامه «یو اس ای تودی» در گزرشی نوشت اختلال در زنجیره تامین، ویروس جدید کرونا و طوفان های زمستانی دلیل این امر است.
این روزنامه پرتیراژ آمریکایی نوشت است که از ابتدای سال جدید هم کمبود مواد غذایی را متوقف نشد. کمبود کالا در فروشگاههای مواد غذایی در سراسر آمریکا در هفتههای اخیر شدیدتر شده است، زیرا Omicron همچنان گسترش مییابد و طوفانهای زمستانی بر مشکلات زنجیره تامین و کمبود نیروی کار اضافه کرده است. همه نوع محصولات، پروتئین و گوشت و همچنین کالاهای بسته بندی شده مانند غلات و ماکارونی برای چند هفته کمیاب شده و یافتن اقلام دشوارتر از قبل شده است؛ حتی بسیاری از این اقلام به قیمت بالاتر هم به سختی یافت می شوند.
وزارت کار آمریکا روز گذشته اعلام کرد شاخص قیمت مصرف کننده در سال ۲۰۲۱ هفت درصد جهش کرد که بیشترین و سریعترین میزان رشد از سال ۱۹۸۲ بوده است. در حالیکه در ماه نوامبر تورم سالانه ۶.۸ درصد و بالاترین رقم در چهار دهه گذشته بود اکنون یک ماه بعد این عدد ۷ درصد شده است.
«کرت کاوینگتون» مدیر ارشد اعتبار نهادی در AgAmerica تاکید دارد روند کمبود مواد غذایی متناوب و متفاوت است. کمبودها به کالا، فروشگاه و مناطق کشور بستگی دارد و میتواند ناشی از مسائل زنجیره تامین، رفتار مصرفکنندگان یا عوامل محیطی باشد، بنابراین تعیین دقیق اینکه چه چیزی در آینده رخ می دهد و چه زمانی شرایط پایان می پذیرد، دشوار است.
حال فرض کنید چنین شرایط برای کشورمان نه برای چند هفته بلکه در چند روز رخ می داد تقریبا همه رسانه های داخلی در کنار چهره های فضای مجازی و سلبریتی ها وارد عمل می شدند و انواع اتهامات را به نظام نسبت می دادند و موج از دلسوزی های دروغین و ظاهری و مقایسه ها را به راه می انداختند و کشورهای جهان را مثال می زدند. پیشترها نمونه ای از این وطن فروشی ها را در دوره های وقوع بلایای طبیعی سیل و زلزله یا سرمای شدید در برخی مناطق شاهد بودیم که با یقه درانی های چهره های دروغگوی فضای مجازی همراه بود.
اما همه این افراد کم سواد چشم خود را به روی بحران در آمریکا و رفتار رسانه ها چهره های شناخته شده ای که اعتبار داخلی و بین المللی بسیار بیشتر از سلبریتی ها داخلی دارند، می بندند و گویا توجهی به مسائل به آمریکا و رفتار این افراد ندارند. درحالیکه بسیاری از رفتار عمومی، پوشاک و ظاهر چهره های آمریکایی الگوی افراد در داخل و شاخ های مجازی شده، بهتر است اندکی هم از سلوک و درک سیاسی و اجتماعی آن ها یاد بگیرند.
پایان/
نظر شما